Munasolu vs. mielenosoittaja

Taas arvoitus: mitä yhteistä on soodalla, viinietikalla, limpparilla ja magnesiamaidolla? Väitetysti kaikki auttavat kyynelkaasuun. Tämän olen oppinut Twitteristä, jossa mm. egyptiläiset mielenosoittajat neuvovat yhdysvaltalaisia kollegoitaan, jotka todella tarvitsevat näitä tietoja. (Ilmeisesti magnesiamaito ja muut antasidit ovat se, mitä nyt käytetään.)

Oaklandissa oli eilen yleislakko (väitetysti Jenkkien ensimmäinen vuoden 1946 jälkeen – edellinen oli kuulemma myös Oaklandissa). Kaduilla marssi eri arvioiden mukaan 7 000-40 000 ihmistä. Meininki oli hyvä, jos ei lasketa mm. sitä, että eräs autoilija ajoi tahallaan kahden mielenosoittajan päälle (ensihuhujen mukaan toinen olisi kuollut, mutta onneksi näin ei käynyt – ajajaa ei kuitenkaan pidätetty). Yöllä homma meni kuitenkin taas likaiseksi. Kyynelkaasua, kumiluoteja, jne. Tätä kaikkea on katsonut parhaimmillaan jopa 10 000 katsojaa livevideolla (kirjoitushetkellä tilanne jatkui yhä).

Jossain vaiheessa joku vielä kuolee. Veteraani Scott Olsenin kohdalla se oli jo hyvin lähellä. Mies sai aivovamman poliisin heitettyä tätä kyynelkaasukanisterilla(?) ja vaivutettiin koomaan. Nyt hän voi jo paremmin, mutta ei pysty edelleenkään puhumaan.

Mississipissä äänestetään pian laista, jonka toteutuessaan väitetään kieltävän e-pillerit. Yhdistelmäehkäisypillerihän periaatteessa estää ovulaation, mutta ovulaatio voi kuitenkin tapahtua, jolloin pilleri estää munasolua kiinnittymästä kohtuun. Ns. minipilleri (pelkkää keltarauhashormonia) toimii pelkästään estämällä hedelmöittynyttä munasolua kiinnittymästä kohtuun.

Aiemminhan Yhdysvalloissa on tuomittu ihmisiä vankeuteen keskenmenoista. HuffPo kertoo jotain taustoja tähän asiaan.

Millaisen johtopäätöksen näistä voi vetää? Munasolulla (ja alkiolla) on Yhdysvalloissa enemmän oikeuksia kuin mielenosoittajalla. Ei että siinä olisi mitään erityisen ihmeellistä, mutta kuulostaahan se vähän karulta.

(P.S. Joo, NaNoWriMo jatkuu, mutta pakko silti seurata maailman tapahtumia.)

Kommentoi
Name and Mail are required