Nostosilta, tuo henkisen kasvun pyhättö

Nostosilta lähellä Amsterdamin keskustaa

Tietokilpailukysymys: Mikä pysäyttää hätäisimmänkin urbaanin hötkyilijän paikalleen kiireen keskellä? Vastaus: Nostosilta. Niitä on täällä Amsterdamissa, ja monissa muissa Hollannin kaupungeissa, sattuneista syystä paljon. Ratikassa usein kuulee, kun hätääntyneet turistit kännykässä avautuvat kavereilleen: “Kyllä mä olen jo ratikassa, mutta en mä tiedä kauanko vielä kestää!”

Suurkaupunkien asukkaita sanotaan usein töykeiksi ja kiireisiksi. Monien, varsinkin brittien ja amerikkalaisten, mielestä hollantilaiset ovat töykeitä, mutta minusta täällä on selvästi vähemmän kiireahdistunut ilmapiiri kuin vaikkapa Helsingissä. Kuka tietää, ehkä syy onkin nostosilloissa?

Kansanliike pystyyn, nostosiltoja Helsinkiin!

6 Responses “Nostosilta, tuo henkisen kasvun pyhättö”

 1. rns says:

  Minulla on kaksi vaihtoehtoista reittiä keskustasta kotiin, ja molemmissa on nostosillan ylitys. Aika usein ne ovat auki, koska kanavat ovat arkipäiväinen rahtiliikenteen väylä. Nostetun sillan eteen kerääntyy nopeasti autoja, pyöräilijöitä ja kävelijöitä, mikä tekee näkyväksi sen, kuinka sujuvaa liikenne itse asiassa muutoin on.

  • Asutko sinä kenties meillä päin? :-> Tai meillä on ainakin ihan sama juttu (1 ja 17). Tänään aamupäivällä tuli bongattua ihan joku valtava proomu menossa Overtoomsesluisin kohdalta, en ole aiemmin nähnyt sellaisia Amsterdamissa, Utrechtissä vain.

 2. rns says:

  Ehei, asun Rotterdamin lähellä. Proomuja menee säännöllisesti, eivät ehkä maailman suurimpia mutta melkomoisia kuitenkin.

 3. Katja P-M says:

  Tosiaan, hyvä keino opetella pysähtymistä :)

 4. Polga says:

  Miten olisi föri, kuten Turussa? ;)

Kommentoi
Name and Mail are required