Häpeämätön valmistui

Häpeämätön, kahdeksas romaanikäsikirjoitukseni ja Ilmestykset-trilogian kolmas ja viimeinen osa, on nyt valmis. Erittäin sopivasti sattui, että Minna Canthin päivänä! Lopullinen pituus on melko tarkkaan 53 000 sanaa, vaikka välillä liikuttiin jo 56 000:ssakin. Hiton hyvä kirja tuli! Tarinallisesti erittäin kompleksi ja silti simppeli, sekä mahtavat henkilöhahmot.

Kiitos kaikille kirjan kanssa auttaneille, etenkin ihanat koelukijani E, A, J ja P, joista E meni niin pitkälle, että jopa kokeili kirjan käsikirjoituksen lopullisessa versiossa olevaa muffinireseptiä. Mieheni auttoi keksimään tosi monia juttuja alkaen Vesan ammatista. Pilvari auttoi taidekysymyksissä, etenkin apurahat, galleriat ja muut. Lisäksi kiitos erinäisistä tiedoista Annelle, Jannelle, Marialle, Vandylle, NaNoWriMon foorumin tyypeille ja kaikille, joita en nyt muista nimeltä mainita. Ja tietysti Alfred Kordelinin säätiölle apurahasta!

En tässä jää lepäämään laakereilleni, sillä pitää editoida vielä vuosi sitten valmistunutta Makuuhaavoja-kässäri (joka näillä näkymin lopulta kuitenkin kai ilmestyy) ja suunnitella Marian ilmestykset -näytelmää, jonka ensimmäinen luonnos on huhtikuun projekti. Lisäksi pitäisi saada valmiiksi muutama novelli, joitain runoja, pari kolumnia tai vastaavaa, pari artikkelia, vammaiskirjallisuutta käsittelevä verkkosivu, kirjaehdotus seuraavasta tietokirjastani ja lähettää erinäisiä tekstejä kirjallisuuslehtiin, etsiä Marian ilmestyskirjalle ulkomaista kustantajaa, kääntää yhtä kirjaa, työstää ruokakirjaa…

Mutta onpahan yksi projekti vähemmän! Vaikka täytyy sanoa, että Ennaa ja Vesaa tulee kovin ikävä, Emiliaakin.

Juhlistamme varmaan vaihteeksi indonesialaisessa ravintolassa (ellen keksi jotain muuta), mutta se voi mennä viikonloppuun.

Seuraava romaani on jo suunnitteilla, tosin ei vielä kovin aktiivisesti.

18 Responses “Häpeämätön valmistui”

 1. Huh, huh, kylläpä sinulla on hurja tahti kirjallisuuden ja kirjoittamisen saralla;) Tosi paljon onnea kirjan käsikirjoituksen valmistumisen johdosta. Hienoa että olet siihen nyt itsekin tyytyväinen ja upeaa jos koko trilogia julkaistaan kokonaisuudessaan:D Näytelmäprojekti kuulostaa myös tosi mielenkiintoiselta. Toteutetaanko se siellä Hollannissa vai Suomessa?

  • Kiitos! Luulen, että suomenkielisten näytelmien tilaus täällä Hollannissa on melko vähäistä. :-P Näytelmää on siis minulta toivonut suomalainen harrastelijateatteri, mutta mitään takeitahan ei ole, että se lopulta päätyy heidän ohjelmistoonsa. Toivottavasti johonkin muualle, jos ei sinne.

 2. Rina says:

  Onneksi olkoon, kässärin saaminen valmiiksi on melkoinen saavutus ja juhlava hetki. Ja huh, kuinka tuottelias olet!
  Torstaina posti toi minulle mukavan paketin, tilaamani Marian ilmestyskirja saapui. Se on seuraavana lukulistallani, kunhan saan Vallattoman Waltarin päätökseen.

  P.S. Suuret kiitokset aiemmasta bromelaiini-vinkistä! Kädet ovat nyt paremmat, vaikkeivat vielä täysin kunnossa. Muutoksen huomasi parissa päivässä.

  • Toivottavasti pidät kirjasta! Hienoa kuulla, että bromelaiinista on ollut sinullekin apua. En tiedä, miten olisin itse pärjännyt, jos en olisi siihen törmännyt (onneksi jo melkein viisi vuotta sitten).

 3. Dee says:

  Ei tähän nyt muuta voi sanoa kuin että onnea!

 4. Aura says:

  Paljon onnea! Olet kyllä tosi tuottelias, kuten muutkin ovat jo todenneet.

 5. Kristiina Vuori says:

  Onnittelut täältäkin! Käsikirjoitus on aina iso urakka, ihana ja kamala yhtä aikaa. Mutta kukapa sitä osaisi elää ilman kirjoittamista…

  • Kiitos! Minusta joka kässärin kohdalla ihanuus lisääntyy ja kamaluus vähenee. Kun kirjoitin ensimmäisen romaanikässärini vuonna 1998, tuntui tosi rankalta, kun se tunki ajatuksiin koko ajan 24/7. Nykyään osaa jo odottaa sitä, eikä se missään nimessä ole pelkkä huono juttu.

   Lisäksi tietysti joka kässärin kohdalla on enemmän kokemusta ja osaa paremmin varoa mahdollisia sudenkuoppia, mikä parantaa ihanuus/kamaluus-suhdetta.

 6. Calendula says:

  Hienoa! Onnea yhden asian loppuunsaattamisesta ja rohkeutta seuraavien pariin.

 7. JohannaH says:

  Hei, ei tosiaan voi sanoa muuta kuin hienoa, onneksi olkoon! :)

 8. Onneksi olkoon! Ollaan vissiin aika samanlaisia kirjoittajia, aina on monta projektia työn alla. Rakastan itse jokaista projektia intohimoisesti (tai no, ainakin niitä omia, vapaaehtoisesti syntyneitä lapsosia), mutta nakkaan kyllä ne ihan mielelläni käsistä poiskin sitten, kun ovat valmiita. Helpotus vuorottelee luopumisen tunteiden kanssa. Iso osa kirjoittamisen huvista on kuitenkin siinä, että tekstit pääsevät lukijoiden tulkittaviksi. :)

  • En muista, miten Marian ilmestyskirjan kanssa oli, mutta viime keväänä olin silloiseen kässäriin niin kypsä, että olin kyllä tosi tyytyväinen, kun se vihdoin valmistui ja pääsin siitä eroon. Viimeiset päivät editoin tyyliin 8h päivässä ja sen jälkeen en olisi halunnutkaan ajatella kirjoittamista! Tänä vuonna ei tullut samanlaista reaktiota, oli vain mukava fiilis, että se on valmis ja nyt ehtii tehdä enemmän joitain muita projekteja.

 9. Ahmu says:

  Mahtavaa! Tätä jään odottamaan innolla :)

  • Saa varmaan odotella vielä jonkin aikaa, kun Makuuhaavojakin pitäisi siinä välissä tulla. :-> Olisi kiva, kun valmiit käsikirjoitukset vain menisivät heti painoon – kuten tietokirjani (siis tietenkin kustannustoimittamisen, taiton yms jälkeen, mutta siihen menee yleensä vain 1-3 kk).

Kommentoi
Name and Mail are required