Tänään Imagessa

Kanteenkin päässyt juttuni siitä, millaista on syödä pohjoiskorealaisessa ravintolassa (siis Amsterdamissa, ei Pohjois-Koreassa sentään), on tänään ilmestyvässä Imagessa. En ole ihan varma, tuleeko se tänään jo kauppoihin, mutta tilaajille ainakin. Kannessa on myös Tuomas Kyrö karvareuhkassa sekä kysytään, miksi jonne juo (ES:ää).

Näin viime yönä unta, että kirjoitin juttuja sekä Iltasanomiin ja Iltalehteen ja minun piti täyttää avustajasopimukset, jotka olivat melkoisia pumaskoja.

Laitoin seuraavasta tietokirjastani kirjaehdotuksen menemään kohti isoja kustantamoja. Saa nähdä.

9 Responses “Tänään Imagessa”

 1. Calendula says:

  Sitten voidaan kysyä ovatko nämä nyt niitä kuuluisia enneunia?
  (Voi että piti pitkään miettiä tuota sanaa. Ennusunia? Ennustusunia? Hyvä ettei suunnistusunia. Joskin muistan sellaisen nähneeni ei-niin-kauan-sitten, mutta sen vatvominen ei ehkä kuulu kommenttiboksiisi.)

  Niin, piti vain sanoa, että onnittelut uudesta aluevaltauksesta.

  • Tuo uni tuli varmaan siitä, että olen tarjonnut tosiaan yhtä juttuideaa tosi monelle lehdelle, joiden joukossa oli myös Iltalehti (ei Iltasanomat; en halua myydä valokuviani Sanomalle) ja sitten taas tämän uusimman jutun suhteen joutunut allekirjoittamaan avustajasopimuksen.

   Olen kyllä nähnyt ns. “ennusunia” hyvin moneen otteeseen – en niihin usko, mutta sellaisia joka tapauksessa on monta kertaa tullut. :-P

 2. Hanna says:

  Mahtavaa – olen tänään lukenut Imagen kaikki muut artikkelit, mutta koska en tajunnut että tuo ravintola-artikkeli oli sinun kirjoittamasi, niin siihen en vielä tarttunut. Ajattelin, että juttu vaatii keskittymistä (vrt Pohjois-Korean poliittinen tilanne), joten sen luen tänään kun lapset ovat nukkumassa. Onnea uudesta aluevaltauksesta – Image on suosikkilehteni.

 3. Lukuhoukka says:

  Hieno juttu, pitää vilkaista kirjastossa. (Image on sen verran kallis lehti, etten ikinä osta sitä itselleni.) En yleensä hirveästi lue ruokajuttuja, mutta tuollainen erikoisempi aihe kiinnostaa.

 4. Polga says:

  Pakko joko lukea salaa tai sitten kirjastosta…. :) Onnea vaan näkyvälle jutulle! Itse en myöskään osta (en ikinä enkä mitään lehtiä) Imagea, valitan.

 5. del says:

  Kävin Kathmandussa pohjoiskorealaisessa ravintolassa. Niillä taitaa olla tiukat “ketjukriteerit”, koska amsterdamilainen rafla kuulosti täysin samalta kuin kathmandulainenkin.

  Haluaisin muuten huomauttaa, ettei ES taivu, se on itse asiassa ainoa kielemme taipumaton sana. Jonne juo ES.

  • Nuo amsterdamilaiset tuntuivat olevan sitä mieltä, ettei heidän ravintolansa kuulu varsinaisesti Pyongyang-ketjuun, vaan lähti heidän aloitteestaan. Uskoo ken tahtoo. Jotenkin hassulta tuntuu, että Katmandussakin on sellainen. Sieltä tuskin saa Heinekeniä. :-P

   Pidetään kielioppivinkkisi mielessä!

 6. Anu Hirsiaho says:

  Siistiä, onnea hauskan jutun puolesta, etsin kyllä lehden käsiini pian! Kohta ne eksoottiset maat loppuvat ja pohjoiskorealainenkin muuttuu arkiseksi kauraksi. En muuten saanut viime Hesan reissulla roudattua yhtä ystävää edes eteläkorealaiseen, kun sille tuli liikaa Pjongyang mieleen ja lapset, jotka syövät pelkkää ruohoa.

  • Juuri oli jossain suomalaisessa paikallislehdessä juttu Pohjois-Koreasta ja maassa käynyt suomalainen oli arvioinut, että valtio romahtaa, oliko se nyt ensi tammi-helmikuussa. Hänen perustelunsa olivat, että maa on romahtamisen partaalla ja ajankohta puolestaan silloin, kun seuraava sato loppuu kesken tms.

   Ikävä mielleyhtymä ystävälläsi, korealainen ruokaperinne on kuitenkin herkullinen. Joillekin ihmisille kyllä etiopialaisetkin ravintolat tuntuvat yhdistyvän nälänhätään.

Kommentoi
Name and Mail are required