Kesäkilpailu: voita Marian ilmestyskirja!

Tässä kilpailussa voit voittaa itsellesi Marian ilmestyskirjan (vähintään 1 kpl painettua kirjaa ja 1 kpl sähkökirjaa).

Katso Marian ilmestyskirjan kirjatraileri ja kirjoita sen perusteella tarina, joka on joko a) arvauksesi siitä, mitä Marian ilmestyskirjassa tapahtuu (voi olla humoristinen “arvaus”) tai b) videon inspiroima tarina, joka ei yritä arvata kirjan tapahtumia. (Jos et pysty katsomaan videota, sen alla on lista videossa käytetyistä kuvista; jos et pysty katsomaan kuviakaan, kirjoita tarina listan perusteella, voin tarvittaessa kääntää sen suomeksi.)

Tarinan pitää sisältää vähintään kymmenen eri elementtiä videosta (kaikki muistikirjat lasketaan vain yhdeksi elementiksi, ellei tarina selvästi kerro useista eri muistikirjoista). Yksi elementti on esimerkiksi krokotiili tai mansikkakakku. Niiden ei tarvitse olla samassa järjestyksessä kuin videolla, koska sekään ei ole missään järjestyksessä.

Merkitse jokaisen videosta käyttämäsi elementin (joko lause tai sana) perään tähti. Esimerkiksi “Maria asuu Munkkiniemen rannassa*, jossa häntä eräänä aamuna puree krokotiili*…”

Tarinan maksimipituus on 4 000 merkkiä. Minimipituutta ei ole, kunhan vähintään kymmenen elementtiä on mukana. Se arvostellaan ennen kaikkea tarinana, eli kuinka mielenkiintoinen/hauska/oivaltava juoni siinä on, ei kirjoitustyylin perusteella.

Tarina saa edustaa mitä tahansa genreä, myös runoutta (runon tulee kuitenkin olla kerronnallinen). Päähenkilön ei tarvitse olla Maria. Ainoa rajoite on, ettei se saa olla vammaisia tai muita ihmisryhmiä syrjivä tai loukkaava tai sisältää mitään muuten todella törkeää (esimerkiksi lapsipornoa). Vain yksi tarina per osallistuja.

Palkintojen määrä riippuu osallistujien määrästä. Jaan parhaaksi arvioimieni tekstien kesken vähintään yhden (1) kappaleen Marian ilmestyskirjaa painettuna kirjana ja yhden (1) sähkökirjan. Jos osallistujia on yli 15, palkintojen määrä kasvaa tästä ja saatan parhaiden tekstien palkitsemisen lisäksi myös arpoa kirjapalkintoja. Palkinto voidaan toimittaa osallistujalle myös ulkomaille.

Kirjoita tarinasi tämän blogimerkinnän kommentteihin tai lähetä se sähköpostitse. Jos kirjoitat sen kommenttina, pidä huolta, että täytät sähköpostiosoitekentän oikein, jotta pystyn ottamaan sinuun yhteyttä. Jos sähköpostisi lähettäjätiedot sisältävät koko nimesi, kerro jos sitä ei saa julkaista ja esiinnyt mieluummin etunimellä/nimimerkillä. Mainitse myös sähköpostissasi, jos haluat minun linkittävän esim. blogiisi.

Keksi tarinalle nimi, jos vain suinkin mahdollista (ei pakollista). Liitä tekstiisi tieto siitä onko kyseessä a) arvaus Marian ilmestyskirjan tapahtumista b) täysin kirjaan liittymätön mutta videon inspiroima tarina. (Luultavasti nämä eivät ole erillisiä kilpailusarjoja, mutta kerro kuitenkin.)

Osallistumalla hyväksyt sen, että saatan julkaista tarinoita blogissani, voitit palkinnon tai ei.

Kilpailuaika päättyy 31.8.2012 kello 23:59 Suomen aikaa. Blogikommenteissa on moderointi päällä ja jos lähetät tekstisi viime tingassa, se ei välttämättä ilmesty näkyviin kuin vasta aamulla, mutta jos se on lähetetty kilpailuaikana, se on tietenkin mukana kilpailussa. Voittajat julkistetaan viikon sisällä kilpailun päättymisestä ja heille ilmoitetaan tietysti myös henkilökohtaisesti.

Vaikka et itse haluaisikaan osallistua, olisi kiva jos linkittäisit kilpailun blogiisi!

9 Responses “Kesäkilpailu: voita Marian ilmestyskirja!”

 1. Dee says:

  Sinäpä et päästä lukijoita helpolla! Tekee kyllä mieli osallistua, mutta en tiedä uskallanko ottaa oman käsiksen rinnalle nyt vähään aikaan muuta tekstiä.

 2. Onneksi annat runsaasti aikaa :) Osallistun kyllä, sillä sopivasti loma alkaa parin viikon päästä, jolloin ehdin. Kaunista viikkoa! Linkitän tämän heti seuraavassa postauksessa!

 3. Lukuhoukka says:

  Aika hauska tapa järjestää kilpailu, laittaa lukijat näkemään vaivaa! Voisin muuten ehkä osallistua, ellen olisi jo lukenut Marian ilmestyskirjaa.

 4. Olipa hauska haaste arvontasi yhteydessä. Ispiroiduin kirjoittamaan heti lyhyen tarinan, joka pohjautuu vain trailerin kuviin,ei niinkään kirjaasi. Tässä pikkutarina:

  Matkalla
  Juhannushan se oli. Silloin juhannusruusut* kukkivat valkoisin kukinnoin. Ikkunan takana leikkipuiston yksinäinen hevonen* nyökytteli päätään. Olisi aika lähteä. Nainen laski drinkkilasin* pöydälle ja kaivoi esiin muistikirjan*, yhden niistä monista, jotka hän oli raapustanut täyteen kuluneiden kuukausien aikana. Kun paine kävi sietämättömäksi aivojen* sillä alueella, jossa salamannopeat* impulssit pakottivat toimintaan, hän tarttui raivokkaasti kynään taistellen digitaalista* aikaa vastaan, sen juostessa pöydän kulmalla näkyvässä näytössä. Hän lähti matkalle.

  Laivan* sijaan ratsain*, siten kokisi enemmän. Enemmän merta*, enemmän sinistä, enemmän taivasta. Enemmän seikkailua ja uskallusta. Sukellus rannasta syvälle vihreän luonnon* syliin ja keskelle liskojen* ja hämähäkkien* valtakuntaa. Pois väkijoukosta* ja melusta. Tämä voisi olla Intiaa.

  Nainen nosti simpukan* korvalleen ja kuunteli. Meri oli siellä edelleen. Hän kuuli sen pauhun, näki meren takana vuoret*. Nainen muisti Kungfutsen ajatuksen: ”Ihminen, jota hallitsee sydän, iloitsee vuoresta. Ihminen, jota hallitsee järki, nauttii vedestä.” Nainen halusi vain selvitä.

  Hän tunsi olevansa leija*, jota näkymätön käsi piteli kiinni. Vapaus oli lähellä, mutta kuitenkin niin kaukana.

  Ovelta kuului koputus. Nainen katsahti ikkunaan. Lumipeitteiset puut* varjostivat leikkipuiston takana olevaa kerrostaloa. Milloin talvi oli tullut?

  Varo jäätä*. Varo elämää.
  Sairaalan käytävä* oli pitkä, edelleen. Pillereiden* väri sama kuin ennenkin. Nainen oli kuitenkin jo muualla, matkalla.

 5. Dee says:

  Päätin lopettaa ruikutuksen ja osallistua sittenkin.
  En tiedä mitä tuosta tuli, mutta kannatti yrittää. Tällaisia kisoja saisi olla enemmänkin. Lähetän tekstin s-postiisi.

Kommentoi
Name and Mail are required