Tilapäivityksiä

Makuuhaavoja
Ilmestykset-trilogian toisen osan on tosiaankin tarkoitus ilmestyä syksyllä. Mennee kyllä loppusyksyyn, sillä hieman ollaan aikataulusta jäljessä.

Häpeämätön
Ilmestykset-trilogian kolmannen osan julkaisusta ei ole edelleenkään mitään tietoa.

Marian ilmestykset -näytelmä
Näytelmän alunperin tilannut ihminen näyttää kadonneen jäljettömiin. Muut teatterit eivät ole olleet kiinnostuneita. Eräs ammattilainen (ohjaaja/kirjailija/käsikirjoittaja) kuitenkin luki sen ja antoi erittäin hyödyllistä palautetta, jonka perusteella minun pitäisi nyt tekstiä muokata. Hän piti näytelmästä ja pitää mahdollisena, että hän tai joku muu sen jossain vaiheessa ohjaisi. Hyvin potentiaalisella ja varhaisella tasolla olevan elokuvaprojektin tilanne sen sijaan ei ole edennyt.

Sabine
Pisin koskaan kirjoittamani novelli, 3 500 sanaa yhteiskunnallista scifiä, odottaa yhä tuomiotaan eräästä kirjallisuuslehdestä, johon kovin toivoisin sen päätyvän, mutta en usko, että se menee läpi. Lähetän sen sitten toisaalle. Vähän kyllä mietin, että kirjoittaisin Sabinesta ehkä jopa romaanin ensi vuonna. Hypoteettinen suomenkielinen työnimi on Elviira.

Seuraava tietokirja (ei vielä edes työnimeä)
Suuri kustantamo mietti kirjaehdotustani pari kuukautta ja vaikutti hyvinkin kiinnostuneelta, mutta lopulta tuli kuitenkin se hylky. En ole vielä täysin varma, että kirjoitanko tämän kirjan kuitenkin ensi vuonna (hylkyjä on tullut muualtakin, pari kustantamoa tosin vielä miettii), jotain muuta (minulla on kaksi muutakin tietokirjaideaa) vai keskittyisinkö vain kaunoon ja draamaan.

Palsamoitu
Seuraavan romaanin taustatyö ja suunnittelu on käynnissä, kirjoitustyö alkaa marraskuussa. Pitäisi hakea nyt apurahaa, kun keväällä ei natsannut.

Lehtijutut
Syyskuun Mondossa on minulta pikkuruinen juttu. Kesäkuun Tukilinja on vihdoin verkossa ilmaisena näköislehtenä ja siitä voi lukea kolumnini Isona minusta tulee terve (s. 13) sekä Brittien vammaisten tilannetta käsittelevän artikkelin (s. 32-33). Lehti on luettavissa noin syyskuun loppuun.

Minulla on kaksi aivan loistavaa artikkeli-ideaa, joista ensimmäistä alan tyrkyttää pian, toinen vaatii vielä paljon lisää taustatyötä.

Kässärit
Suunnitteilla on myös edelleen se lääketieteen historiaan kytkeytyvä leffakässäri, Makuuhaavoja-näytelmä sekä eräs näytelmä, josta mielessäni ei ole kuin aihe, ei edes mitään tarinantynkää. Näistä suhteellisen varma on kuitenkin ainoastaan leffa.

Kommentoi
Name and Mail are required