Kaukokaipuuta

Tuleva romaanini liittyy Egyptiin, vaikka tapahtumat eivät sinne sijoitukaan. Olen tehnyt paljon taustatyötä asian tiimoilta. Ostin matkaoppaankin, kun sain sen puoli-ilmaiseksi kirja-alennuksesta.

No, tässä vaiheessa joku ehkä arvaa, mitä tapahtuu, kun lukee Egyptin matkaopasta. Iskee tietenkin kamala matkakuume! Pyramidit, hautakammiot, basaarit ja kaikki muut siistit jutut, lääh. Aleksandrian nykyinen kirjastokin on muuten varsin komea.

Asiaa ei tietenkään helpota se, että Egyptin matka olisi vielä jotenkuten realistinen. Olin kuvitellut, että siellä on talvellakin tukahduttavan kuuma, mutta ei, mukavat parikymmentä astetta. Lentoja saa reilusti alle 500 euron, matka ei kestä tolkuttoman kauaa eikä aikaeroakaan juuri ole, kaikki kiistämättömiä etuja moniin eksoottisiin kohteisiin verrattuna. Rokotteitakaan ei ole pakko ottaa.

Ainoa isompi ongelma on tietysti se, että Egyptissä on …hieman levotonta nyt. Ja terveytenikään ei ole parhaimmillaan. Miksi en keksinyt tätä Egypti-juttua pari vuotta sitten?

Mutta en olisi varmaan kuitenkaan lähtenyt sinne, kun olisin lykännyt sitä, kuten sitä erittäin hypoteettista Perun matkaa, joka olisi kuitenkin ollut vielä teoriassa mahdollinen ollessani paremmassa kunnossa.

Jos haluatte matkustaa johonkin, se on mahdollista ja rahaa on (tai sitä voi hankkia), menkää!

Kommentoi
Name and Mail are required