Kahden siskon tarina

Sokea surmaaja -kansi

Sokea surmaaja on yksi Margaret Atwoodin tunnetuimpia romaaneja. Kirjassa liikutaan kolmella tasolla: kahdeksankymppisen päähenkilön Irisin nykyhetki, päähenkilön menneisyys 1900-luvun alkupuolella sekä scifitarina sokeasta surmaajasta, jota salaperäinen rakastaja kertoo naiselle. Lisäksi on kuvitteellisia lehtileikkeitä.

Toinen päähenkilö on Irisin sisar Laura, joka herätti lapsesta asti paheksuntaa, mutta ei niinkään olemalla kauhukakara, vaan enemmänkin mystikko ja toivoton filantrooppi. Jo kirjan alussa selviää, että Laura oli tunnettu kirjailija, joka kuoli traagisesti jo nuorena. Iris puolestaan päätyi rikkaisiin ja onnettomiin naimisiin suvun pelastamiseksi. Taustalla on vain paljon, paljon muutakin, jota Iris vähitellen kerii auki.

Sokea surmaaja on varsin hidastempoinen kirja. Loppua kohden jännärielementtejä tulee lisää, mutta ei se minusta mikään erityisen jännittävä tarina ole, vaan enemmänkin henkilövetoinen – hahmot ovat niin konsistentteja, että heidän luonnettaan melkein alleviivataan.

Kirjan henkilöt jäivät mietityttämään vielä pitkään lukemisen jälkeen.

One Response “Kahden siskon tarina”

  1. E.K says:

    Kuulostipa mielenkiintoiselta, pitää joskus lukea jos törmään tähän.

Kommentoi
Name and Mail are required