Vähemmästäkin pää pyörällä

Tiesin jo etukäteen, että toukokuu tulisi olemaan melkoista pyöritystä, mutta sisältö onkin ollut erilaista kuin arvelin. Kolme potentiaalista matkaa Amsterdamin ulkopuolelle peruuntui, mutta työkeikkoja on riittänyt, viime ja toissa viikoillakin perättäisinä päivinä. Olen kirjoittanut peräti neljää lehtijuttua, joista kolme on jo valmiina. Taisin kirjoittaa koko viime vuonna neljä juttua…

En vielä viitsi artikkeleista sen tarkemmin paljastaa vielä, mutta seasta löytyy niin terveysaiheita, vammaisaiheita kuin matkailujuttujakin, osan olen itse kuvannut ja osassa työparinani on toiminut uusi kuvaajatuttavuus. Aiemmin kirjoittamistani jutuista Voiman Fifi julkaisi vihdoin jo aikoja sitten valmistuneen juttuni Damin kirkonvaltaajat (jonka kuvia ei sitten kukaan käsitellyt toisin kuin minulle luvattiin, argh, ja otsikkokin vaihdettiin tyhmemmäksi).

Minulle tarjottiin myös yhtä pestiä, jota olen haikaillut vuodesta 2008 alkaen. Siitä on tarkoitus sopia kesäkuussa lisää.

Olen lähettänyt viimeisen parin kuukauden aikana ison kasan tekstejä kirjallisuuslehtiin, kilpailuihin ja antologioihin, yhteensä 10, joista kaksi suomeksi. Englanninkielisistä tosin suurin osa on viime tai toissa vuonna valmistuneita, joista osa uudelleen editoituja, kuten eräs, jonka lopun kirjoitin kahdestikin uudesti nyt ja toinen, johon lisäsin väliin pienen mutta aika tärkeänkin muutoksen.

Yksi teksti hyväksyttiinkin Ursulaan, viihteelliseen spefiromantiikkalehteen, josta ilmestyy ensi kuussa chicklit-teemanumero. Ensimmäinen suomenkielinen novellijulkaisuni ja ensimmäinen romanttinen novellini! Saa nähdä mitä käy ensimmäiselle eroottiselle novellilleni. :-> Olen aina ajatellut, etten osaisi kirjoittaa romantiikkaa tai erotiikkaa, mutta olen varsin tyytyväinen näihin ensiyrityksiini. (Toisaalta tuntuu, etten ikinä saa kirjoitettua yhtä onnistuneita tekstejä näissä genreissä.)

Muualta on tullut hylkyjä, muutama teksti odottaa yhä tuomiotaan.

Tämän lisäksi on ollut ihan hirveästi kaikkea. Musiikkiarvosteluiden kirjoittamisesta reseptikilpailuun osallistumiseen. Voimia ei sitten taas ole ollut yhtään, useimpina päivinä puolesta tunnista tuntiin. Koeta nyt siinä saada jotain aikaiseksi. No, ei ainakaan ole kaunis ilma verottanut työintoa, kun suurimman osan kuukaudesta on ollut 10-14 astetta ja satanut.

Ai niin, ja minut hyväksyttiin myös osuuskuntamuotoisen spefikustantamon Osuuskumman jäseneksi.

One Response “Vähemmästäkin pää pyörällä”

  1. Hanna-Riikka says:

    Onpa sinulla paljon meneillään!
    Pitää ottaa syksyllä selvää, mitä kaikkia lehtiä Suomessa ilmestyykään. Olen melko huonosti perillä lehtikentästä. Lähinnä kiinnostaa keskisuuret tai pienehköt julkaisut tässä kohtaa elämää. Täytyy keksiä jotain työjuttuja, koska pitkäaikainen, säännöllinen taidekriitikon pesti loppui.

Kommentoi
Name and Mail are required