Takki tyhjänä ja aivot sulana

Uusin tietokirjani on nyt valmis, takki on hieman tyhjänä nyt. Kirjan valmistumisen myötä olen aloittanut loman. Piti olla kolme viikkoa, mutta pikkusiskoni tulee ilmeisesti käymään, niin täytyneekin pitää neljä (snif).

Koskaan ei ole ollut tietokirjan kirjoitusprosessi noin raskas, ihan yksinkertaisesti siksi, että olen sabotoinnin takia niin paljon huonommassa kunnossa kuin aiempien tietokirjojeni kohdalla. Hankalassa potilaassa oli ihan infernaalinen työ, kun piti lukea parintuhannen tutkimuksen lisäksi kymmeniä kirjoja, joista jotkut 600-sivuisia, mutta silloin pystyin tekemään 15 tunnin työpäiviä ja niitä painoinkin oikeastaan koko sen kesän. Nyt monena päivänä jäätiin lähemmäs 15 minuuttia. Tämä saattaa olla viimeinen lääketiedekirjani, ainakin näillä näkymin.

Viime viikolla iski vielä helleaalto. Yleensä meidän kotonamme ei ole helteilläkään liian kuuma, mutta nyt on välillä ollut, etenkin kun usein ukkostaa. Hydrokortisonia saa popsia kaksin käsin pysyäkseen hengissä. Onneksi eilen oli sentään viileämpää, vaikka viime yöksi iskikin taas sellainen sää, että ilmaa olisi voinut leikata veitsellä.

No, nyt se on kuitenkin kasassa, neljäs tietokirjani. Uusia hoitoja autoimmuunisairauksiin ilmestyy joskus syksyllä, kuten myös kolmas romaanini Häpeämätön.

Lähden tiistaina Suomeen, sitten sen jälkeen olisi tarkoitus käydä Apeldoornissa ja IJmuidenissa ja sitten Skotlantiin. Ennen Suomeen lähtöä on tosin vielä ihan hurja määrä asioita tehtävänä, joten toivottavasti nyt vähän viilenisi.

Olin toivonut, että saisin rästitöiden määrän puserrettua alle 1 000 tunnin ennen lomalle jäämistä, mutta se osoittautui turhan utopistiseksi ajatukseksi. Syksylläkin riittää hommia, tietysti kahden ilmestyvän kirjan muodossa, seuraavaa romaania suunnitellessa ja taustatöitä tehdessä ja jossain vaiheessa pitäisi leffakäsiskin editoida valmiiksi. Scifinovelli-ideoitakin odottaa vino pino. Olin ajatellut kirjoittaa Makuuhaavoja-näytelmänkin, mutta sen suunnitelmat ovat kyllä tuhannen solmussa.

Hyvällä tuurilla voisin lomalla vihdoin ehtiä maalaamaan. Joululomalla ehdin luonnostella jo sen merihevosen, mutta ei ole ollut aikaa maalata sitä.

Jos joku haluaa auttaa, niin kaipaisin kovasti markkinointiapua Häpeämättömälle. Makuuhaavojan markkinointiin en ole pystynyt panostamaan niin paljoa kuin pitäisi. Palkkioksi saa kirjojani. En myöskään pahastuisi, jos joku ehdottaisi minua Kirjamessuille vieraaksi…

P.S. Äänestäkää Helsinkiä Worldcon 2015:n pitopaikaksi! Aika käy vähiin, mutta vielä ehtii.

4 Responses “Takki tyhjänä ja aivot sulana”

  1. Stazzy says:

    Onnittelut kirjan valmistumisesta!
    (Ja tsempiiä uusiin koetoksiin)

  2. Onnea onnea! Hieno saavutus, joten ei ihmekään, että takki on tyhjä. Miten kauan olet Suomessa? Minä lennän sinne keskiviikkona :)

Kommentoi
Name and Mail are required