Valaiden laulua

Jenny on musiikin opiskelija, joka muistelee valaiden laulua lapsuudestaan. Hän haluaisi käyttää sitä gradussaan. Valaat ja Jenny kiinnostavat myös ympäristöministeriössä töissä olevaa Jokkea, joka yhä haikailee Jennyn perään jo useita vuosia sitten loppuneen suhteen jäljiltä. He kävivät aikoinaan myös Norjassa katsomassa valaita.

Sekä Jenny että Jokke ottavat yhteyttä edelliseltä matkaltaan tuttuun biologi Hopeen, joka tutkii valaita. Jenny ei suostu ottamaan Jokkea mukaan uudelle Norjan-reissulleen, mutta Jokke päättää lähteä silti.

Saara Henrikssonin Moby Doll on mukava tietopaketti valaista, tosin huomattavasti kevyempi kuin Moby Dick. Itsekään en tiennyt, että jotkut valaslajit voivat elää reilusti yli 100-vuotiaiksi, kenties jopa 200. Kunnioitus näitä hienoja ja salaperäisiä eläimiä kohtaan tulee kirjassa hyvin läpi. Myös musiikki on vahvasti läsnä.Moby Doll -kansi

Moby Doll oli mukavaa luettavaa, mutta tarina tuntui turhan yllätyksettömältä. Dialogi olisi voinut olla parempaakin. En erityisesti pitänyt valaiden näkökulmasta kirjoitetuista osioista, vaikka ajatus olikin kiva. (Kirjan lukenut pikkusiskoni oli tästä samaa mieltä.)

Yleisesti tuntui, että kirja oli hyvin kirjoitettu, mutta tyyli ei osunut aivan kohdalleen tähän lukijaan. Suunnitelmissani on silti joskus vielä lukea Saaran toinen romaani Linnunpainon. Kannattaa tutustua myös Saaran blogiin.

Kommentoi
Name and Mail are required