Haavat sidottu

Makuuhaavoja-näytelmä olisi nyt valmiina. Koelukijoita otan kyllä yhä mielellään vastaan, jos sellaisia löytyy. Näytelmästä tuli hieman aiempia näytelmiäni lyhempi, 77 liuskaa. Uskoisin sen olevan hyvä pituus tälle.

Tämä oli haastava näytelmä, siinä missä itse romaanikin, perustuuhan se vuoteenoman ihmisen elämään, muistoihin ja mielikuvitukseen. Se oli kuitenkin maailma, johon oli mukava palata uudestaan vuosien tauon jälkeen – kirjoitin romaanin 2010-2011.

Hassua sinänsä, että yksi päävaikutteista näytelmässä on Talo Kalliossa -näytelmä, jonka toteutimme yläasteella kouluni vuotuisessa näytelmäproggiksessa yhteistyössä Helsingin Kaupunginteatterin kanssa. Siinä tuotiin lavalle kokonainen kerrostalo samanaikaisesti. Vähän samaa hain tässäkin. Toki ohjaaja ja dramaturgi lopulta päättävät esillepanosta, mutta minunkin pitää nähdä näyttämö edessäni.

Näytelmästä jäi pois monia kirjassa tärkeitä elementtejä, kuten Ikea ja jopa koko standup-komiikka. Äiti, Rami ja Helinä ovat mukana vain hieman. Pääpaino on Kain maailmalla, naapureilla ja äänillä. Varsinaisia monologeja käytin lopulta yllättävän vähän.

Hassuin muutos oli, että kirjassa varsin siedettävästä Sinikasta tuli näytelmässä aivan jäätävä, niin inhottava vittuilija, että ihan pahaa tekee.

Toivottavasti tämäkin näytelmä nähdään vielä lavalla.

Kommentoi
Name and Mail are required