Anarkomarkon aivot jugendtalon seinällä

Itsenäisyyspäivänä minua aina hävettää olla suomalainen, vaikka en sille tietysti mitään voi. Olen muuttanut pois Suomesta, mutta Suomessa suomalaisille vanhemmille syntymistä en voi peruuttaa. Se väkivallan ja tappamisen glorifiointi, sotaporno, oksettaa.

Nyt saa sitten itsenäisyyspäivän jälkeisenäkin päivänä hävetä silmät päästään. Suomi on ottanut uuden askeleen kohti fasismia, poliisiväkivallan eskaloitumisen. Ja ihmiset vielä hehkuttavat sitä, että “anarkomarkot” saivat mitä ansaitsivat. Projektiilia silmään. Modernia Hammurabin lain tulkintaa.

Suomen poliisin piittaamattomassa, mielivaltaisessa, kostonhimoisessa ja sadistisessa käyttäyttymisessä ei ole mitään uutta. Olen itsekin seurannut vieressä poliisin laitonta käytöstä useiden videokameroiden edessä. Poliisille on arkipäivää kampittaa mielenosoituksessa poispäin kävelevä mies maahan, niin että tämän polvi vaurioituu. Koska poliisi ei lähes koskaan joudu edesvastuuseen laittomuuksistaan, samapa tuo jos joku sen kuvaakin vaikka nettiin. Ja provosointihan se vasta on kivaa.

Moni toivottavasti vielä muistaa Smash Asemin, poliisin ylilyöntien silloisen kulminaation. Smash Asemissahan ensin saarrettiin ja sitten otettiin kiinni paljon täysin sivullisia ihmisiä, niin toimittajia, kaupunginvaltuutettuja kuin ihmisiä, jotka olivat vain kävelemässä ohitse. Mm. eräs tuttuni joutui pidätetyksi ja hänellä olleen kalkkunapatongin poliisi kirjasi ylös aseeksi.

Smash Asemista tehtiin yli 60 kantelua. Poliisi sai neljä “huomautusta” (eli ei mitään käytännön seuraamuksia) ja varsinaiset syytteet raukesivat.

Smash Asemistakin ihmisten asenne tuntuu olevan, että “poliisi ei olisi tehnyt niin ellei se olisi ollut tarpeellista” (tai ainakin siitä olisi rangaistu). Sokea auktoriteettiusko ajaa ohi rationaalisuudesta. Samaa näkyy nyt ampumista puolustelleiden reaktioissa. Koska poliisi teki näin, siihen oli varmasti syy.

Niin kuin silläkin suomalaispoliisilla oli syy, joka raiskasi alaikäisen tytön. Poliisi oli houkutellut tytön kotiinsa virkamerkillään ja asemallaan, mutta oikeuden mielestä tämä ei ollut virkarikos. Kuka sitä nyt kaveriaan lähettäisi lusimaan.

Auktoriteettiusko on se, joka tuhoaa suomalaista yhteiskuntaa, tai on oikeastaan tuhonnut sen jo, ei anarkismi. Suomalaiset viranomaiset tehtailevat päivittäin satoja ihmisoikeusrikoksia (joista ei heille koidu mitään seuraamuksia, vaikka ne johtaisivat kuolemaan, kuten tuttavapiirissäni on tapahtunut), mutta ihmiset kääntävät toisen posken. Onhan niillä jokin syy. Joo, on. Se etteivät joudu vastuuseen mistään.

Joskus ajattelin, että videoimislaitteiden yleistäminen parantaisi ihmisten oikeusturvaa tällaisissa asioissa. Paskat. Poliisi on immuuni, oli todistusaineistoa tai ei.

Anarkistien haukkuminen on kornia. Suomi on niin asuinkelvoton maa ja menee vain huonompaan, että anarkismi on siihen täysin ymmärrettävä vastaus.

On hirveää lukea poliisin tekemästä väkivallasta mutta vielä hirveämpää, että se ohitetaan olankohautuksella. Tai jopa suosionosoituksilla. Silloin terr… fasistit ovat voittaneet ja Suomi on lopullisesti menetetty. Viimeinen sammuttaa valot.

Kannattaa muistaa, että tämä on vasta alkusoittoa. Suomi on ollut pahoinvointiyhteiskunta jo vuosia, mutta nyt monella alkavat silmät aueta siihen. Kaikki tämä menee vain pahemmaksi ja osa sietää mitä vain. Toiset eivät enää kestä ja muuttavat ulkomaille, kuten itse tein viisi vuotta sitten ja tuttavapiirissäni hyvin suuri osa harkitsee.

Vastaanottokeskukseen heitetään polttopulloja. Normipäivä Suomessa. Oho sata ihmistä kuoli vastaanottokeskuksen tulipalossa. Hupsistakeikkaa. No kyllä pitää ymmärtää näitä ihmisten pelkoja ulkomaalaisten suhteen, ne ovat ihan perusteltuja. Rapatessa roiskuu.

Eskalaatio turruttaa ihmiset. Ihmisoikeusrikoksista tehdään vähä vähältä törkeämpiä eikä enemmistö tajua kiinnittää asiaan mitään huomiota.

Ampuuko ensi vuonna poliisi mielenosoittajan aivot jugendtalon seinälle? Sekin on eittämättä ihan jees, kunhan kyseessä on sellainen anarkomarko (heh heh, hauska sanaleikki). Ei kai se poliisi sitä olisi ampunut, ellei se sitä olisi ansainnut. Poliisi sanoo, että sori siitä ja homma on sillä selvä.

Kommentoi
Name and Mail are required