Nuorisotaloja aikuisille

Minulle on vasta viime aikoina valjennut, miten paljon kulttuurikeskuksia Amsterdamissa on. Pelkästään kävelymatkan päässä meiltä on ainakin Radion, Lola Luid ja Vlla. Kaksi muutakin on varsin lähellä ja vähän kauempana sitten paljon lisää.

Kulttuurikeskukset ovat vähän niin kuin nuorisotaloja, mutta aikuisille. Niissä on tyypillisesti taiteilijoiden studioita ja residenssejä ja kahvila tai ravintola (usein vegaaninen) ja niissä järjestetään erilaisia tapahtumia, tyypillisesti joogaa, kursseja, leffailtoja, kirppareita, konsertteja, teattereja, klubeja, luentoja, zinentekoiltamia, spoken wordia, standuppia ja poikkitaiteellisia kulttuuri/taidetapahtumia, joissain myös pieniä putiikkeja. Niissä voi katsoa suomalaisia elokuvia tai argentiinalaisia punkbändejä. Tapahtumat ovat yleensä hyvin edullisia.

Onhan tuontyyppisiä paikkoja Suomessakin, mutta täällä häkellyttää se, miten paljon niitä on. Määritelmästä riippuen varmaan kymmeniä Amsterdamissa, tarkkaa määrää en tiedä, kun en tiedä noille mitään listausta. Eikä tämä nyt niin paljon Helsinkiä isompi kaupunki ole.

Mistä saataisiin Suomeen tällainen skene?

Kommentoi
Name and Mail are required