Mennyttä ja enemmän tulevaa

Rihmasto

Homeromaani on vihdoin kustantajakierroksella. Yhtään vastausta ei vielä ole tullut.

Adeno

Syksyllä ilmestyvä scifiromaani on nyt valmiiksi editoitu ja odottaa oikolukua. Ihmisten palaute jännittää, koska kirja on niin erilainen kuin aiemmat romaanini (vaikka siinä paljon samaa onkin) ja muutenkin aika erikoinen. Luultavasti se jakaa mielipiteet, kuten käsikirjoitusvaiheessakin.

Nuortenromaani

Nuortenromaani on aika lailla valmiiksi suunniteltu (näen jopa kannen mielessäni, mikä on poikkeuksellista), pitää enää kirjoittaa.

Lastenkirjat

Seeprakoiran jälkeen minulla on muhinut lastenkirjaideaa. Tuskin tänä vuonna niille mitään teen.

Ruokavaliokirja

Ruokavaliokirja ilmestyy tosiaan alkusyksystä ja nimeksi on varmistunut työnimi Erityinen: tietoa erityisruokavalioista. Kansi julkistetaan ensi kuussa.

Leffakässärit

Toxic Dreams ei menestynyt toisellakaan Nicholls-kierroksella. Lähetin sen vielä kolmannelle. Sitten lienee aika lopettaa.

Näytelmät

Viime kuussa jätin ScriptFrenzyn väliin ensimmäistä kertaa vuosiin. En olisi tosin Rihmaston myöhästymiseltä ehtinytkään. Kirjoitin viime vuoden huhtikuussa ScriptFrenzyssä kaksi keskeneräistä näytelmää. En ole ehtinyt kumpaakaan editoida. En osaa sanoa, valmistuvatko ne koskaan.

Nicholls-leffakäsikseni näytelmäversio vaikuttaa todennäköisimmältä seuraavaksi näytelmäkseni, vaikka se olisi kyllä hyvin haastava projekti.

Raapaleet

Olen kirjoittanut varsin paljon raapaleita tänä vuonna. Seuraavaksi pitäisi vaihtaa taas englantiin.

Muut novellit

Maaliskuussa julkaistiin ensimmäinen steampunk-novellini. Nyt työn alla on yksi ensi vuodelle jo julkaistavaksi sovittu novelli ja toinen, joka toivottavasti ilmestyy ensi vuonna. Ja tietysti novelli omaan antologiaani, se on jo valmis. Osallistuin jo kahdella novellilla englanninkieliseen lääketiedescifikilpailuun, ei voittoa. Kahta kotimaista kilpailua harkitsen. Jos vaan jaksaisi.

Runot

Olen kirjoittanut valtavasti runoja tänä vuonna, etenkin parin viimeisen kuukauden aikana. Puhutaan kymmenistä, tosin monet niistä ovat kesken. Mutta varmaan yli 30 valmiinakin tältä ajalta.

Pari lähetin lehtiin, en ole vielä saanut vastausta muuta kuin yhdestä, joka ilmestyy pian. Tarkoitus olisi yrittää tänä vuonna kasata kokoelma, ja jos koelukijat (saa tarjoutua) eivät lyttää, niin lähettää kustantamoihin. Ja yritän päästä ensi viikolla open miciin(!), saa nähdä mahdunko.

Lisäksi haaveilen haikukokoelmasta, koska olen niitäkin kirjoittanut melko paljon, ja aika tasaisesti vuosien varrella. Mutta ei niitä ole varmaan 20:tä enempää, enkä tiedä onko haikukokoelma edes Suomessa mahdollinen konsepti.

Kustannustoimittaminen

Syksyllä ilmestyvä Marraskesi-ihonovelliantologia on editoinnin loppuvaiheessa.

Lehtijutut

Olen nyt 1,5 vuoden tauon jälkeen työstänyt paria matkailujuttua. Hauskaa, mutta tosi uuvuttavaa puuhaa. Ilmestyvät tosin vasta ensi vuonna.

3 Responses “Mennyttä ja enemmän tulevaa”

  1. SusuPetal says:

    Rispekt! Olet ahkera! Pidän peukkuja Rihmastolle.

    Oli kivaa nähdä eilen!

  2. Tintti says:

    Olisi kiva kuulla enemmänkin tuosta, mitä teit tuolle elokuvakäsikirjoitselle Nicholls-kierrosten välillä. Muokkasitko sitä jotenkin, ja jos niin miten?

    • Ensimmäisen ja toisen kierroksen välissä muokkasin, lähinnä koska sain “lisää ideoita alkuperäiseen ideaan”. En paljoa. Toisen ja kolmannen kierroksen välissä en muokannut, koska en keksinyt enää mitään muokattavaa.

Kommentoi
Name and Mail are required