Näytelmät

Maija Haaviston kirjoittamat näytelmät, suluissa kirjoitusvuodet. Jos olet kiinnostunut tutustumaan näytelmiin mahdollista tuotantoa varten, ota yhteyttä!.

Marian ilmestykset (2012)

Kuva Marian ilmestykset -näytelmästä

Marian ilmestyskirjaan (2011) perustuva kasvutarina Mariasta, joka nuorena sairastuu ja joutuu pyörätuoliin. Sairauden syy ei selviä, vaikka borrelioosia epäilläänkin, mutta se on vain yksi Marian ongelmista. Onneksi piirtäminen ja videokuvaus tuovat lohtua. Henkilökaartissa mm. feministinen uraohjusäiti, leppoisa alkoholistimummi, melankolinen taiteilija Sini, nivelpsoriasista sairastava kuvataideopettaja Lyydi, pyörätuolia käyttävä uusmediaguru Teo ja lempeä kodinkonemyyjä Sakari.

Kantaesitys Keuruun talkooteatterissa maaliskuussa 2014, ohjaajana Janne Salminen. Noin 95 liuskaa.

Erveyskeskus (2013)

Fiktiiviseen Lorvin terveyskeskukseen sijoittuva absurdi komedia, jossa mm. Sigmund Freud, Jean-Marie Charcot, eutanasiologi Armas Kuolo ja sisukas TET-harjoittelija Teija yrittävät hoitaa potilaita, kun talvipakkaset, flunssakausi, soteuudistus ja säälimättömästi kustannuksia leikkaava konsultti panevat kapuloita rattaisiin. Isänmurhaa ei välttämättä tapahtunut, mutta muita rikoksia senkin edestä.

Ei vielä esitetty, noin 90 liuskaa.

Makuuhaavoja (2014)

Makuuhaavoja-romaaniin (2012) perustuva tarina kroonisen sairauden takia vuoteenomasta Kaista, joka kärsii hyperakusiasta eli ääniyliherkkyydestä. Sen ansiosta hän kuulee kerrostalonaapuriensa äänet pienimpiäkin yksityiskohtia myöten. Äänet ja mielikuvitus ovat tärkeässä roolissa aavistuksen tragikoomisessa näytelmässä, jota voisi pitää vaikkapa reaalifantasiana.

Ei vielä esitetty, noin 75 liuskaa.